Всичко българско и родно Книга първа и втора подаръчен комплект

  • 56.90 лв. 45.00 лв.

Всичко българско и родно Книга първа Христоматия за деца

Концепция и съставителство: Пламен Абаджиев

Христоматия с четива, която съпровожда българското дете през безкрайната шир на „всичко българско и родно“. В нея ще намерите дванадесет разказа за славното ни минало, ще опознаете Родината с нейните природни и исторически забележителности, ще си припомните любимите автори и книжки, ще се влюбите в шарения свят на нашите традиции и фолклор. Една българска книга, която се чете през цялото детство.

240 стр., твърди корици, размер 215/285 мм

 

Всичко българско и родно Книга втора Мъдростта на народа

Втората книга от Христоматията за деца „Всичко българско и родно“ съдържа образци на българското словесно народно творчество, които са съхранили житейската мъдрост и морал на българина през вековете, за да достигнат до нас все така актуални, живи и безпощадно истински. Подборката включва текстове с поука и ни припомня изначалната функция на фолклора – да отправя универсални послания към всички, независимо от тяхната възраст и социално положение.

Освен приказки , в сборника са включени още избрани пословици и поговорки, гатанки, легенди, много обяснителна и любопитна информация, свързана с различни аспекти на устното народно творчество, неговите изследователи и разказвачи.

Концепция и съставителство: Пламен Абаджиев

304 стр., твърди корици, размер 215/285 мм

Последно разгледани

© 2019 Парнас ООД   Всички права запазени!     Web Design & SEO by Zashev
Back To Top